Sepetiniz

Pırlanta Şekil ve Kesimleri

Pırlanta Şekil ve Kesimleri

May 12, 2023

ELMAS ŞEKİLLERİNİ KEŞFEDİN

Mücevher için pırlanta şekilleri söz konusu olduğunda pek çok muhteşem seçenek var, ama bunlar neler? Aşağıda, en popüler mücevher şekillerini öğrenebilmeniz için hızlı bir başvuru kılavuzu bulunmaktadır.

YUVARLAK

Pırlanta nişan yüzüklerinde en popüler kesim. Yuvarlak parlak kesim, pırlantanın ateşini, ışıltısını ve parlaklığını vurgular. Parlak bir ışıltıya sahip klasik bir görünümden hoşlanıyorsanız bu şekli seçin.

PRENSES

Yuvarlağa benzer şekilde, bu da parlak bir kesimdir, ancak kare şeklindedir. Prenses kesim taşlar 1970'lerde geliştirildi ve onu nispeten yeni bir şekil haline getirdi. Işıltılı modern tarzlardan hoşlanıyorsanız, bu şekil tam size göre olabilir.

YASTIK

Bu değerli taş, bir yastığa benzer yuvarlak bir kare şekle sahiptir. En eski değerli taş şekillerinden ve kesim stillerinden biridir. Bu şekil ünlüler için uygundur. Yani ünlülerin moda stillerini seviyorsanız, bu şekil sizin için olabilir.

ZÜMRÜT

Bu elmas, basamak benzeri yüzeylerle çevrili, bazen masa olarak adlandırılan, pürüzsüz bir tepesi olan dikdörtgen bir sekizgendir. Fasetler kusurları gizlemeyi zorlaştırır, bu nedenle bu kesimde Berraklık çok önemlidir. Çoğu değerli taş şekli gibi, bir elmas halesi bu özel taşı daha da büyülü hale getirebilir.

MARKİZ

Bu elmas şekli, “küçük tekne” anlamına gelen Fransızca navette adıyla da bilinir. Markiz şekli, bu pırlantanın aynı karat ağırlığına sahip yuvarlak bir pırlantadan daha büyük görünmesini sağlar.

OVAL

Oval elmas şekilleri genellikle parlak bir kesime sahiptir. Bu şekil, bir bükülme ile klasik bir görünüm isteyen biri için hoş bir seçimdir.

DAMLA

Bu şekil, gözyaşı damlasına benzeyen kendine özgü bir tarza sahiptir. Diğer şekillerden daha fazla renk tutabilir, bu nedenle damla biçimli bir pırlanta ararken renge dikkat edin.

HANGİ ELMASLAR EN İYİDİR

Mücevher için farklı pırlanta şekillerinin üzerinden geçtiğimize göre, sizin için neyin en iyi olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Mücevher şeklinizi seçmek tamamen ve tamamen bir stil seçimidir. Diğerlerinden daha iyi olan bir şekil yoktur. Her şey o özel kıvılcımı hissettiren şeyle ilgili. Size doğru gelen şekil, mükemmel şekildir!